Şahin: İstismarla suçlanan müdür ve iki yardımcısını açığa aldık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Taksim'deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine mahkemelerce teslim edilen çocukların fuhuşa sürüklendiği bilgisi ulaşınca hemen müdahale ettiklerini ve konuyu savcılığa yansıttıklarını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Şahin: İstismarla suçlanan müdür ve iki yardımcısını açığa aldık

Bakan Şahin, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taksim'deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine mahkemelerce teslim edilen çocukların fuhuşa sürüklendiği bilgisi ulaşınca hemen müdahale ettiklerini ve konuyu savcılığa yansıttıklarını belirterek, "Uzun süre konu takip edildi. Aile Bakanlığı olarak bu konuda sorumluluğu olabileceğini düşündüğümüz kuruluş müdür ve iki yardımcısını açığa aldık. Çocukların yerini değiştirdik" ifadesini kullandı.

Bakımevi yöneticilerine çocuk istismarı gözaltısı

Bakan Şahin, Aile Bakanlığı olarak olarak korumaları altındaki çocuklara yönelik suistimal konularında çok hassas davrandıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu konuyu da mahkeme safahatında sonuna dek takip edip, suçluların en ağır cezalarını almalarını sağlayacağız."


BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul, Taksim'deki Bakanlığımıza ait olup kapatılan çocuk rehabilitasyon merkezine ilişkin 9.10.2013 tarihli internet gazetelerinde yer alan habere ilişkin aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Habere konu iddialara ilişkin ilk çalışma Bakanlık tarafından gerçekleştirilmiş, ilgili kolluk birimleri ve idari merciler harekete geçirilmiş, adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuş ve gereğinin yapılması istenmiştir.

2- Habere konu olan kuruluş haberin başlığında verildiği gibi bir çocuk bakımevi değil cinsel istismara uğrayan çocukların kolluk birimlerince getirildiği ve çocuk hakkında sunulacak hizmet modelinin belirleninceye kadar çocukların kısa süreli barındırıldığı bakım sosyal rehabilitasyon merkezidir. Yurt, yuva veya bakımevi değildir. Nitekim bu kuruluş Bakanlığımızca kapatılmış ve bina sosyal hizmet merkezine dönüştürülmüştür.

3- Kuruluş yöneticileri görevlendirilen müfettişin teklifi sonucu görevden uzaklaştırılmış, hizmet alımı personelinin kuruluşla ilişiği kesilmiştir.

4- Bu konudaki idari soruşturmaya Bakanlık müfettişlerince devam edilmektedir. Soruşturma sonucu ihtiyaç duyulması halinde alınanlara ilave tedbirler ayrıca alınacaktır. Bu konuda en ufak bir tereddüde mahal yoktur.

5- Bakanlığımız her zaman çocuğun üstün yararını düşünmektedir. Çocuklarımızın ihmal ve istismarına yönelik en küçük ihbar ve ihtimali dahi titizlikle değerlendirmekte ve gereğini yapmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyrulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber